Teruglevering zonnepanelen, hoe werkt dat?

Heeft u zonnepanelen waarmee u energie teruglevert en wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat, wat de teruglever vergoeding per energieleverancier is of hoe u daar in de berekening op onze site rekening mee kunt houden? Hieronder leggen wij uit waar u op dient te letten en hoe u dit mee kunt nemen in de berekening op de site.

Teruglevering zonnepanelen, hoe werkt dat? illustratie

Wanneer u zonnepanelen heeft kunt u gewoon bij alle leveranciers energie terugleveren en de opgewekte stroom verrekenen. De opgewekte stroom wordt eerst verrekend met het ‘bruto’ verbruik, waarna u alleen voor het ‘netto’ verbruik betaalt of te wel het salderen. De vergoeding die u hiervoor krijgt per kWh, is gelijk aan de prijs die u betaalt per verbruikte kWh, zoals staat aangegeven in het contract/aanbod, inclusief overheidsheffingen en btw.

Wanneer u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt dan krijgt u voor het aantal kWh dat u teruglevert een vergoeding. De vergoeding die u hiervoor krijgt per kWh is verschillend per energieleverancier, u kunt aan ons vragen wat per leverancier de exacte vergoeding zal zijn per teruggeleverde kWh.

U kunt nu het terugleveren via zonnepanelen op de volgende manier invullen op onze website:


Als uw verbruik hoger is dan de opgewekte energie:
  • Haalt u het aantal kWh opgewekte energie af van het verbruik, waarna u het netto verbruik overhoudt. Dit kunt u invullen op de website.
Als uw verbruik lager is dan de opgewekte energie:
  • Wanneer u een enkele meter heeft, haalt u het verbruik af van de opgewekte energie, waarna u de netto opgewekte energie overhoudt. Dit kunt u vermenigvuldigen met de vergoeding per kWh voor teruggeleverde energie. Op de website vult u 1 kwh in, zodat u de jaarkosten ziet incl. de vaste kosten voor stroom. Van het getoonde jaarbedrag kunt u het bedrag voor de teruggeleverde energie aftrekken.
  • Wanneer u een dubbele meter heeft dan kunnen wij het beste een handmatige berekening maken voor u.
Wilt u weten hoe het terugleveren via zonnepanelen in zijn werk gaat en wat uw terugleververgoeding hier voor precies is kijk dan naar onze website en vraag ons naar de details van het aanbod. U kunt ook contact met ons opnemen als u twijfelt over dit onderwerp of advies wil.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen en hoe het precies werkt, leest u dan dit artikel van de Consumentenbond.

Lagere tarieven voor stroom en gas?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976