Boete bij overstap naar een andere energieleverancier: zo zit het

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier maar heeft u op dit moment nog een vast contract met een langere looptijd en bent u bang dat u een boete moet betalen? Of bent u benieuwd hoe hoog de boete zal zijn? Hieronder leggen wij uit waar u op moet letten en hoe u de hoogte van de boete kunt berekenen.
Boete bij overstap naar een andere energieleverancier: zo zit het illustratie

Wanneer u wilt overstappen maar op het moment nog een vast contract heeft met een einddatum die na de uiterste datum ligt, de zogenaamde overstaptermijn, zal u binnen 4 tot 6 weken worden overgezet en dient u rekening te houden met het feit dat uw huidige leverancier u een opzegboete in rekening kan brengen wegens vroegtijdige opzegging en beƫindiging van uw contract.

Kijk goed naar wat deze opzegvergoeding/boete bedraagt. Het kan best zijn dat u ondanks deze opzegvergoeding nog steeds kunt besparen. Een opzegvergoeding/boete betekent niet automatisch dat een overstap onverstandig is.

Hoogte van de opzegboete

De hoogte van deze opzegboete is afhankelijk van de resterende looptijd van uw huidige contract en wordt als volgt berekend:
  • Wanneer de resterende looptijd korter is dan 1,5 jaar bedraagt de boete 50 euro per product, voor gas en stroom samen 100 euro.
  • Wanneer de resterende looptijd 1,5 tot 2 jaar is bedraagt de boete 75 euro per product.
  • Wanneer de resterende looptijd 2 tot 2,5 jaar is bedraagt de boete 100 euro per product.
  • Wanneer de resterende looptijd langer is dan 2,5 jaar bedraagt de boete 125 euro per product.

Wilt u zeker weten of u wel of niet een boete moet betalen wanneer u nog een vast contract heeft met een lange looptijd en wat de hoogte van deze boete kijk dan naar de resterende looptijd van uw huidige contract of neem contact met ons op als u nog vragen heeft over dit onderwerp of advies wil.

Lagere tarieven voor stroom en gas?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976