CV-ketel bijvullen in 10 simpele stappen

Zodra een installateur uw nieuwe cv-ketel heeft geïnstalleerd zal hij aangeven dat u zelf 1x in de zoveel tijd de ketel moet bijvullen. Hij zal dit netjes aan u uitleggen natuurlijk. Maar tegen de tijd dat u dit daadwerkelijk weer moet doen is het toch even nadenken. Hoe moet dat ook alweer. Hieronder leggen wij kort uit hoe u in 10 simpele stappen dit zelf kunt doen.
CV-ketel bijvullen in 10 simpele stappen illustratie

Als de waterdruk in uw cv-ketel laag te laag is (minder dan 1.6 bar) moet u de cv-ketel bijvullen met water. Dit kunt u in principe zelf doen.

U heeft de volgende 3 artikelen nodig voor u het 10-stappenplan doorloopt:

 • Een vulslang
 • Een lege emmer
 • Een droge absorberende doek

Het 10-stappen plan

Heeft u bovengenoemde artikelen bij elkaar? Volg dan de volgende 10 stappen om de cv-ketel bij te vullen.

 1. Zet de thermostaat uit en wacht ongeveer 15 minuten.
 2. Trek de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact (let op: heeft u een digitale display in plaats van een analoge drukmeter? Dan laat u de stekker in het stopcontact!)
 3. Vlakbij uw cv-ketel zult u een waterkraan vinden. Sluit hierop de vulslang aan.
 4. U houdt de slang omhoog en laat deze zo vol mogelijk met water lopen, voordat u de slang aansluit op de cv-ketel. Daarna sluit u de kraan weer.
 5. Sluit de volle vulslang aan op de vulkraan van de cv-ketel. Zet daarna eerst de waterkraan weer open, daarna pas de vulkraan van de cv-ketel.
 6. U laat de kranen open totdat de waterdruk maximaal 2.0 bar is.
 7. U wacht tot de drukmeter tussen de 1.8 en 2.0 bar staat. Daarna draait u eerst de vulkraan weer dicht en daarna de waterkraan.
 8. Koppel de slang weer los. Zorg dat u de emmer in de buurt heeft staan, daar kunt u meteen na het loskoppelen de slang in opvangen.
 9. U zet de cv-ketel weer aan door de stekker in het stopcontact te steken (bij een digitale display hoeft dit dus niet).
 10. De cv-ketel is nu bijgevuld. Na het bijvullen kunt u de cv-ketel ontluchten. In dit artikel leest u hoe u makkelijk zelf de radiatoren kunt ontluchten.

Verwacht u binnenkort toe te zijn aan een nieuwe cv-ketel, schrijf u dan vrijblijvend in om het eerstvolgende aanbod van ons automatisch te ontvangen.

Heeft u een nieuwe CV-ketel nodig?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976