Waarom al 150.000 mensen in een private lease auto rijden

Privatelease is voor een steeds groter wordende groep consumenten een aantrekkelijke manier om auto te rijden. Het aantal privatelease auto’s in Nederland is de afgelopen 2 jaar meer dan verdubbeld naar ruim 150.000 auto’s.
Waarom al 150.000 mensen in een private lease auto rijden illustratie
Waarom is privatelease dan zo populair? Op die vraag is geen eenduidig antwoord mogelijk, want verschillende mensen hebben ook verschillende motieven om hiervoor te kiezen. Hieronder een aantal motieven die veelvuldig benoemd zijn door mensen die al in een privatelease auto rijden.

1. Financieel interessant

U rijdt in een nieuwe auto zonder dat u hiervoor een groot (aankoop)bedrag hoeft te investeren met gespaard of geleend geld.

Ook doordat de leasemaatschappijen veel auto’s tegelijk kopen, veel auto’s in onderhoud bij dealers hebben, een groot wagenpark verzekerd hebben en vaak een lagere rente kunnen rekenen dan de banken, is het totale maandbedrag aan autokosten voor een nieuwe auto bij elkaar opgeteld als je alles zelf regelt vaak hoger dan een leasebedrag.

Uiteraard kan een oudere gebruikte auto ook wel goedkoper zijn dan een nieuwe privatelease auto als deze geen onverwachte reparaties met zich mee brengt en u deze over een paar jaar goed kunt verkopen. Dit zijn echter onzekerheden waar u met een privatelease auto geen risico’s mee loopt.

BKR registratie

Onderdeel van een Keurmerk privatelease contract is de toetsing en registratie bij Bureau Krediet Registratie (BKR), ter bescherming van consumenten tegen mogelijk te hoge vaste maandelijkse lasten.

Een mogelijk nadeel van deze registratie is dat wanneer u een nieuwe lening en/of hypotheek wilt afsluiten, het maximaal te lenen bedrag verlaagd wordt met een deel van het totale bedrag aan leasetermijnen dat u gedurende de looptijd van het contract betaalt.

Ons aanbod

Deze situatie is in ons huidige aanbod te verkleinen, doordat we op een flink aantal auto’s de mogelijkheid tot vooruitbetaling bieden. Hierbij kunt u een zelf te bepalen bedrag inbrengen in een soort reservering dat vervolgens over alle maanden van uw contract verdeeld wordt, waardoor;

 • Uw maandbedrag verlaagd wordt
  (in de inkomenstoetsing kan met een lager inkomen geleast worden)
 • Uw BKR registratie verlaagd wordt
  (u kunt naast de leaseauto een hoger bedrag aan hypotheek/lening verkrijgen)

2. Zekerheid en voorspelbaarheid

Met een privatelease auto heeft u elke maand dezelfde vaste lasten voor uw auto, doordat in het leasetarief zowel vaste als onverwachte kosten al zijn opgenomen;

 • kosten voor de onderhoudsbeurten
 • kosten voor technische reparaties
 • vervanging van versleten banden
 • verzekeringspremie voor de all-risk verzekering
  (deze staat vast gedurende de gehele looptijd van uw leasecontract)
 • wegenbelasting
 • hulpverlening bij stranding in binnen- en buitenland

De brandstofkosten zijn de enige extra flexibele kosten afhankelijk van het gebruik van de auto.

Rijdt u meer of minder dan u had ingeschat; geen probleem want dan kunt u te allen tijde een andere kilometerbundel aanvragen bij de leasemaatschappij.

Ons aanbod

Wanneer u niet zeker bent hoe lang u de privatelease auto wilt gebruiken hebben we een aantal auto’s in het aanbod waarbij het leasecontract tegen geringe bijbetaling, na 12 maanden per maand kan worden opgezegd. (met een opzegtermijn van 3 maanden)

Dit bijvoorbeeld wanneer uw werk- of woonsituatie kan veranderen of wanneer u wilt ervaren hoe de voordelen van privatelease voor u in de praktijk uitwerken, zonder hier gelijk 60 maanden aan vast te zitten.

Een extra zekerheid voor u toegevoegd aan onze privatelease aanbieding.

3. Gemak

ls er iets mis is of u vragen heeft hoeft u alleen contact te zoeken met de leasemaatschappij. Zij regelen het voor u met bijvoorbeeld de garage, schadehersteller of verzekeraar.

Uw nieuwe auto wordt, indien u dat wenst, ook zonder meerprijs bij u thuis afgeleverd door de betreffende leasemaatschappij. Een korte uitleg van het voertuig bij de overdracht, en u kunt zelf met de auto gaan rijden.

Wilt u toch liever een uitgebreidere uitleg; geen probleem, want de leverende dealer ontvangt u dan graag in de showroom en bespreekt dan alles met u aldaar.


Is uw interesse gewekt?
Schrijf u gratis bij ons in en wij houden u op de hoogte van veilinguitslagen en groepsaanbiedingen.

Geïnteresseerd in private lease?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976