Te veel of minder in uw privé leaseauto gereden?

Hoe werkt het nu precies met de kilometers? U heeft een leaseauto besteld met een contract van 5.000 kilometers per jaar. Maar halverwege het 1e jaar heeft u al bijna 5.000 gereden kilometers. Wat nu?
Te veel of minder in uw privé leaseauto gereden? illustratie

Bij veel leasemaatschappijen kunt u tussentijds bij de jaarlijkse controle de kilometers aanpassen. Wanneer u meer kilometers heeft gereden in een jaar dan in het contract vermeld stond dan betaalt u daarvoor een meerprijs per kilometer. Deze meerprijs staat ook genoemd in uw contract. In dit geval kunt u dit bij de jaar controle aangeven bij de leasemaatschappij.

Hoe bepaalt u nu hoeveel kilometers u moet gaan afnemen?

Dat is per situatie verschillend. Kijk vooral naar uw gereden kilometers in de afgelopen jaar en bekijk ook goed uw situatie voor de komende jaren. Omdat u tussentijds uw contract kunt aanpassen qua kilometers moet u er ook niet teveel bij stil staan. Heeft u te weinig aangevraagd, dan past u het gewoon tussentijds bij de jaarlijkse controle aan. Geen enkel probleem.

Wat als u teveel kilometers heeft aangevraagd?

Wanneer u een contract aangaat voor 15.000 kilometer per jaar of meer geldt er ook een prijs voor minder gereden kilometers. Ook dit wordt dus netjes verrekend. En u kunt bij de jaarlijkse check dit ook eventueel aanpassen. De tarieven voor meer- en minderkilometers kunt u ook per auto terug vinden onder specificaties van het aanbod en staan ook genoemd in uw contract.

Hopelijk is dit verhelderend voor u. Maar mocht u toch nog iets hierover willen vragen? Geen probleem. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Geïnteresseerd in private lease?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976