De nieuwe aanduidingen voor brandstof, B7, E10 en E5

Het zal even wennen zijn, brandstoffen krijgen een andere naam. Vanaf vrijdag 12 oktober 2018 moeten pomphouders met nieuwe etiketten werken. Diesel heet voortaan B7, Euro95 heet E10 en Euro98 krijgt de naam E5. Ontstaat er straks grote verwarring aan de pomp? ,,Als u niet goed oplet doet u al snel de verkeerde brandstof in uw tank.” Goed opletten dus vanaf vrijdag.
De nieuwe aanduidingen voor brandstof, B7, E10 en E5 illustratie

Waarom gaat dit veranderen?

In het buitenland is het ook altijd even nadenken. Super bleifrei en Eurosuper heeft u in Duitsland; Sans Plomb 95 en Gazole in Frankrijk; Senza Piombo en liquido propano in Italië. Iedereen die wel eens in het buitenland heeft getankt zal de vertwijfeling aan de pomp herkennen: welke brandstof moet ik hier in vredesnaam in mijn tank gooien? Vanaf vrijdag is dat verleden tijd. Ieder benzinestation in de Europese Unie moet vanaf die dag eenduidige benamingen gebruiken voor alle brandstoffen.

Waarom deze namen?

Euro95 gaat voortaan E10 heten. E10 is vernoemd naar de 10 procent biobrandstof die erin zit. Dat is vanaf 2020 verplicht in alle benzine. Nederland voldoet daar met een percentage van 7 procent biobrandstof nu nog niet aan, maar dat wordt stapsgewijs opgevoerd. Euro98 krijgt de naam E5, omdat er vaak minder biobrandstof in zit. Diesel krijgt de code B7, want daar zit 7 procent biobrandstof in.

De voordelen?

Straks als iedereen weer gewend is heeft het dus ook voordelen. Geen verwarring meer als u in het buitenland bent.

Geïnteresseerd in private lease?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976