Auto leasen

Naast het kopen van een occasion of nieuwe auto, kunt u er ook voor kiezen om een auto te leasen. Een auto leasen heeft als voordeel dat u na elke zoveel jaar weer over een nieuwe auto kunt beschikken. Daarnaast weet u vooraf  wat uw maandelijkse kosten zullen zijn. U bepaalt overigens voor een groot gedeelte zelf wat uw autolease kosten zijn door deze af te stemmen op uw wensen en uw budget.
Auto leasen illustratie

Autolease in Nederland

In Nederland wordt autolease vaak geassocieerd met zakelijk rijden. Bedrijven kiezen meestal voor het leasen van auto’s vanwege de fiscale voordelen, zoals speciale kortingen bij het aankopen van meerdere lease auto’s tegelijk. Daarnaast is er bij zakelijk leasen ook sprake van een groot belastingvoordeel. Daar kunnen particulieren niet van profiteren. Bij privé leasen valt echter de fiscale bijtelling weg, iets waar zakelijke leasers wel op moeten rekenen. In landen zoals Amerika en Engeland is het al bijna de standaard om een auto te leasen. De ANWB ziet ook in dat een privé auto leasen steeds populairder wordt. Meer over privé auto leasen »

Is een auto leasen goedkoop?

Een auto leasen kan zeer voordelig zijn. Het is in veel gevallen zelfs goedkoper om een auto te leasen dan om er een te kopen. Bij het leasen van een auto is er geen hoge investering vooraf nodig, de leaseauto blijft namelijk eigendom van de leasemaatschappij. U betaalt enkel een vooraf vastgestelde maandelijkse vergoeding om gedurende een overeengekomen periode te beschikken over de auto. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over kosten zoals verzekering, rente, afschrijving, vervangen van banden, wegenbelasting, onderhoud en andere zaken omdat deze door de leasemaatschappij worden worden geregeld en onderdeel uitmaken van uw maandelijkse bedrag. Het enige dat u naast de maandkosten zelf betaalt is de brandstof. Bij groepsveiling.nl spreken we van een Auto Abonnement, omdat het privé leasen van een auto veel lijkt op een telefoonabonnement.

De voordelen van autolease

  • Geen investering vooraf. Geen lening, gewoon een vast bedrag per maand
  • Het vaste bedrag is inclusief een hoeveelheid KM’s die u zelf kunt bepalen en aanpassen
  • In het vaste bedrag zijn alle kosten inbegrepen. U betaalt alleen nog de brandstof
  • Service en onderhoud is inclusief en wordt uitgevoerd door de merkdealer bij u in de buurt
  • Óók wegenbelasting, verzekering en pechhulp zitten al in het maandbedrag
  • Mogelijkheid om de looptijd en of kilometrage tussentijds aan te passen
Geïnteresseerd in private lease?
Ervaar de kracht van de groep. Sluit u gratis bij ons aan en ontvang onze exclusieve aanbiedingen.
We zijn al met 193.976